Annons
Annons

Chamonix


 

tswcham_2

Foto: Max Lander / The Ski Week

För några veckor sedan var jag som sagt i Chamonix med The Ski Week och åkte skidor, spelade skivor och åt en massa ost.

tswcham_3

Jag hade lyckats få med mig fyra av mina tjejkompisar från Sverige och totalt var vi cirka 70 personer från världens alla hörn! Vårt schema var fullspäckat, det här var min sjätte (!) Ski Week och flera ansikten var bekanta.

Annons

tswcham_1

Vi som arbetar ihop har blivit som en liten familj och det blir faktiskt roligare och roligare för varje gång.

tswcham_15

Alla bodde på samma hotell: Pointe Isabelle i centrala Chamonix, men vi gjorde dagsutflykter till både Courmayeur och Megève. Vi hade lite otur med snön så det var inte jättemycket puder, men däremot hade vi massvis med solsken!

tswcham_16

Det var extra härligt att få dela den här upplevelsen med mina vänner hemifrån den här gången. Jag jobbar när alla med vanliga jobb är lediga och har egentligen aldrig riktig semester (i alla fall inte sådan som kan planeras i förväg) så det var superlyxigt att ha ”mina” tjejer på plats!

tswcham_9

Alla skidkläder: Peak Performance, solglasögon: Gentle Monster

Två av dagarna åkte vi med off piste guiden Morgan som är stencool! Han och jag är jämnåriga och han är en av de yngsta IFMGA certifierade bergsguiderna här. Det innebär att han kan ALLT om hur man tar sig an höga berg på ett så säkert sätt som möjligt. Riktigt imponerande.

tswcham_19tswcham_21

Dessutom har han ett brinnande intresse för miljö så vi har hade massa diskussioner om allt från vatten i petflaska till utmaningen att vara vegan i en fransk alpby. Inte helt lätt visade det sig, så Morgan har tagit saken i egna händer och startat sitt eget veganska energybarmärke -> spana in!

tswcham_23tswcham_11

Nästan varje dag spelade jag, antingen under après, cocktail hour eller på kvällarna, och vi ordnade aktiviteter som en natt hike, fonduemiddag och snowga (snow yoga). Den senare var jag tyvärr för bakfull för att joina, man kan inte alltid vara så hurtig haha. Jag la min energi på åkningen istället!

tswcham_6tswcham_10

Det är något visst med alperna, jag önskar att jag hade säsongat efter gymnasiet, men jag antar att jag tar igen det nu…

tswcham_4

Hjälm: Carrera, goggles: Smith

(26)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar