Annons
Annons

Hål i magen


 

I november när jag var och jobbade på Summit at Sea så fick jag plötsligt en konstig bula på magen.

Jag fattade ingenting, men det kändes inte helt bra. Efter att ha ignorerat den i en halv dag var det dags att ge sig ut till havs och då kunde jag inte hålla mig och visade upp den för Nisia som jag jobbade med. ”That looks like a hernia” konstaterade hon snabbt och jag fick lite lätt panik. Jag tog mig till skeppsläkaren som vänligt informerade mig om att bulan var ”your intestines poking through” och talade om för mig att jag behövde opereras.

Annons

Jag grät mig igenom den kvällen och försökte prata med min mamma på svajig mottagning.

Visst var det ett epigastricabråck. Något en ung tjej egentligen inte borde få, så förmodligen är det medfött. Jag var förtvivlad först, eftersom jag hade planerat hela min vinter runt mina skidresor och jag precis hade kommit igång med träningen riktigt bra.

I början tog jag det lugnt, jag såg till att både göra ett ultraljud och röntga magen så att jag visste exakt hur stort bråcket (=hålet i bukväggen) var. Det visade sig att jag kunde göra det mesta förutom att lyfta riktigt tungt och jag kunde nästan träna på som vanligt. Däremot ”ploppade” bråcket ut när jag åt för mycket, stressade och ibland sträckte på mig. En jättekonstig känsla.

Nu i fredags fick jag ÄNTLIGEN min tid för operation. Det här är första gången som jag blivit skuren i och det är helt obehagligt.

Jag åkte ut till landet under helgen och tog det bara superlugnt, att träna får jag vänta med i en månad.

Passande nog började jag läsa #GIRLBOSS av Nasty Gal’s grundare Sophia Amoruso. Man kan säga att hela hennes framgångssaga började på grund av ett bråck (så passande!).

Hon behövde nämligen skaffa sig ett jobb som gav henne sjukförsäkring och under tiden som hon satt av de tre månaderna som krävdes öppnade hon sin eBay-butik Nasty Gal Vintage. Efter operationen sa Sophia upp sig och satsade helhjärtat på Nasty Gal

Boken är full av goda råd, tips på vad man bör undvika och vad man ska satsa på.

Framgångssagan slutade tyvärr inte så lyckligt som man kan ha hoppats på. Sophia ville inte vara VD och kort därefter gick Nasty Gal i konkurs och blev uppköpt.

Jag läste lite intervjuer med Sophia och blev nästan ännu mer imponerad av hennes sätt att tackla motgångarna. För visst blir kvinnliga företagare oftare utdömda om deras företag inte överlever? En riktig entrepreneur går vidare, vilket är precis vad hon gjort. #GIRLBOSS är numera en sajt, en TV-serie på Netflix och snart kommer ytterligare en till bok.

I mina ögon är Sophia mer framgångsrik än någonsin.

Jag sträckläste också Denise Rudbergs nya tjejbok Disa. Det var riktig semesterläsning, den tog några timmar att plöja och jag minns knappt vad jag läste – vilket var precis vad jag behövde!

Min samling olästa böcker har vuxit sig alldeles för stor, men förhoppningsvis kommer merparten av juli att spenderas i hängmattan, eller på stranden på min vattenmelonshandduk från H&M Home.

(102)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar