Annons
Annons

Lagen om alltings jävlighet


 

Nä nu är jag lite dramatisk. Men i samband med årets brakförkylning så var jag också med om en bilolycka i söndags morse!

Jag åkte taxi och vi frontalkrockade på Sveavägen, mitt i Stockholm, då en annan bil beslutade sig för att göra en olaglig U-sväng i full fart. Otroligt läskigt, speciellt som jag inte hade bälte på i början av resan men halvvägs igenom tänkte ”jag borde sätta på mig säkerhetsbältet, tänk om man skulle krocka”.

Annons

Man kan ju bli vidskeplig för mindre…

En rejält öm rygg/nacke och en lårkaka på högra benet fick jag, men efter läkarbesök och röntgen i tisdags konstaterades att jag klarade mig undan whiplash. Jag hoppas verkligen att min chaufför klarade sig utan några allvarligare skador, han fick åka ambulans från platsen.

Så den här veckan inleddes med sängliggande och Netflix-maraton. Här kommer ett hett tips för regniga dagar: Stranger Things.

stranger-things-poster

Det är som att någon har nästlat sig in i min hjärna och gjort en serie utifrån ALLT jag älskar. Serien är en riktig nostalgitripp då den utspelar sig på 80-talet och är sprängfylld med referenser till årtiondet alla antingen älskar eller hatar. Stranger Things är en perfekt kombination av mysterium, spänning, skräck och humor. För att inte tala om soundtracket som är helt fenomenalt med artister som The Clash, Joy Division, Corey Hart och återkommande syntslingor som sätter stämningen.

Jag kunde inte låta bli att googla lite om skaparna ”The Duffer Brothers”. Matt och Ross Duffer är födda 1984, det vill säga 3 år innan mig, och de hade samma fascination av 80-talet som jag när de växte upp. Kanske för att vi inte riktigt fick uppleva det, vi var för unga för att få se 80-talets blockbusters när de gick på bio men fick se dem på TV. En slags retroaktiv fomo. Det är uppenbart att de försöker efterlikna Steven Spielberg, Stephen King, John Carpenter och John Hughes, men utförandet är klockrent och berättelsen är så genomtänkt att det blir en hommage snarare än en pastisch.

OBS! Lite spoilers i videon, se bara början om ni inte sett serien än.

Jag sträckkollade Stranger Things på mindre än ett dygn, så fantastisk är den – SE!

Och hörni – ta alltid på er säkerhetsbälte!

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar