Annons
Annons

Paris Is Burning


 

Åh jag måste bara tipsa om Paris is Burning som precis lagts till på Netflix. SE HÄR!

Min syster gav mig den här dokumentären (på DVD – hallå stenåldern) för typ 7 år sedan och är ett måste att se för alla som är intresserade av mode, dans eller klubbkultur!

Annons

paris_is_burning

Filmen handlar om drag ball scenen i NY i slutet av 80-talet och hur vogueing gick från en subkultur till att omfamnas av artister som Madonna. Men framför allt handlar den om minoriteter och förtryck.

Vogueing har fått en revival de senaste åren och vissa av de gamla husen finns till och med kvar. En annan film på samma tema som jag har på min ”att se” lista är Strike a Pose som kom ut förra året. Där får man följa några av Madonnas dansare under hennes Blonde Ambition tour och hur de kom att bli ikoner inom HBTQ-världen.

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar