Annons
Annons

Who run the world?


 

Svaret på den frågan är tyvärr män. Det är också mitt enkla svar när folk ifrågasätter behovet av en ”kvinnodag” och huruvida det är speciellt jämställt att ha en sådan dag.

Educate, educate, educate…

Annons

int_wms_day_1

Den fantastiska stiftelsen AllBright, som en gammal Handels-vän till mig och tillika powerkvinna var med och grundade, publicerade i måndags en rapport om jämställdhet i svenska riskkapitalbolag. Jag tror få kan ha missat resultaten: 3 (!!) av totalt 92 partners är kvinnor och 14% av investeringsteamen är kvinnor. Deras sajt uppdateras kontinuerligt med information om hur landet ligger (bokstavligen).

Så om den här dagen behöver uppmärksammas? Hell yeah!

Själv så kommer jag börja min dag med att fira att min grymma vän Hannah öppnar sin alldeles egna boutiqueträningsstudio på Urban Deli. Det om något är chefigt och imponerande till tusen!

int_wms_day_2

Sedan kommer jag och Anna Hultman, en annan super woman som jag även har privilegiet att kalla min vän, göra en riktigt spännande yogaklass för Lululemon på A house Stockholm – International Women’s Day Yoga! Det ser ut som att vi blir upp emot 200 personer och jag sitter just nu och planerar musiken för klassen.

Det blir bara kvinnliga artister/vokalister och mycket peppigare än vanligt: Kiiara, Tove Lo, Lion Babe, Stevie Nicks, Alicia Keys, Nina Simone, Seinabou Sey och min nya förälskelse Jain. Jag kan dela listan sen!

int_wms_day_3

Bilderna är från när jag och Anna arbetade ihop på ett massivt event på Nordiska Museet för något år sedan med 400 yogis.

int_wms_day_4  Foto: Sam Britz

(94)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar